Firma mięsna z najwyższymi certyfikatami
Zakład produkcyjny z Chróściny (woj. dolnośląskie, powiat górowski), specjalizujący się w uboju bydła oraz rozbioru mięsa wołowego, należący do OSI POLAND FOODWORKS Sp. z o.o., pomyślnie przeszedł kolejny już audyt procedur produkcyjnych i jakościowych gwarantujących najwyższe bezpieczeństwo produkowanej żywności.
Audyt potwierdził spełnianie przez zakład wymogów najnowszego standardu IFS FOOD 6 (wcześniej firma posiadała certyfikat IFS FOOD 5). Zakład pozytywnie przeszedł również audyt przeprowadzony przez niezależną jednostkę certyfikującą według standardów McDonald’s. - Wiemy, jak duże znaczenie w naszej branży ma bezpieczeństwo i jakość produktów. To podstawa istnienia wszystkich firm z tego sektora. To bezpieczeństwo uzyskuje się nie tylko dzięki posiadaniu wiarygodnych dostawców, ale przede wszystkim szeregu rygorystycznych procedur już na samym etapie produkcyjnym. Nasi klienci to głównie renomowane zakłady z zachodniej i południowej części Europy produkujące finalne produkty z wołowiny. Obecność naszego zakładu w łańcuchu dostaw nakłada na nas dodatkowe wymagania, m.in. związane z koniecznością weryfikacji stosowanych procedur w obszarze skupu surowca oraz produkcji poprzez audyty niezależnych jednostek certyfikujących - mówi Piotr Antkowiak, dyrektor zarządzający OSI POLAND FOODWORKS.
- Tagi:
- produkcja mięsa
- zakład mięsny