Agro Days 2017: 14-15 października. Warto tam być!
Jeśli jesteś hodowcą trzody chlewnej, bydła bądź drobiu i chcesz być na bieżąco z tym, co się dzieje na rynku oraz pogłębiać swoją wiedzę z zakresu produkcji zwierzęcej - koniecznie przybądź na Agro Days 2017. Liczne wykłady, konferencje i pokazy!
Organizowany po raz pierwszy Agro Days 14 i 15 października w Warszawie ma stać się doskonałą platformą wymiany wiedzy pomiędzy hodowcami, naukowcami i przedstawicieli firm w branży. Już teraz udział w tym wydarzeniu zgłosiło 60 firm z Polski i zagranicy oraz 3 tys. hodowców.
Agro Days to:
- szansa na poznanie najnowszych rozwiązań technologicznych, nowatorskich produktów i trendów napędzających polskie rolnictwo
- możliwość nawiązania cennych relacji biznesowych
- impuls do poprawy efektywności swojego przedsiębiorstwa
- platforma wymiany praktycznej wiedzy i kompleksowego doradztwa w zakresie nowych technologii i rozwiązań biznesowych.
Agro Days. Dni Hodowcy 2017 odbędą się 14-15 października w Centrum MT Polska: Ul. Marsa 56 c w Warszawie.
Zobacz PROGRAM - przejdź dalej:
Blok tematyczny: BYDŁO:
Sobota, 14 października
12:30 - 12:45 Powitanie uczestników Tomasz Stanisławowski, De Heus
12:45 - 13:15 Aktualna sytuacja i perspektywy jej rozwoju w sektorze bydła Paweł Wyrzykowski, BGŻ BNP Paribas
13:15 - 13:45 Jak opłacalnie produkować mleko? – Margin Monitor Milk Marcin Kryger, De Heus
14:00 - 14:30 - Keno -M brakujące ogniwo w kontroli mastitis Dobrawa Surma-Krywult, Cid Lines
14:30 - 15:00 - SexcelTM – technologia XXI wieku w Genetyce Seksowanej Karol Sass, ABS
15:15 - 15:45 - Ekonomika hodowli bydła, higiena, a program ograniczenia antybiotyków Tomasz Jankowiak, Ecolab
15:45 - 16:00 - Podsumowanie Tomasz Stanisławowski, De Heus
Niedziela, 15 października
12:45 - 13:15 Aktualna sytuacja i perspektywy jej rozwoju w sektorze bydła Marta Skrzypczyk, BGŻ BNP Paribas
13:15 - 13:45 Jak opłacalnie produkować mleko? – Margin Monitor Milk Marcin Kryger, De Heus
14:00 - 14:30 Keno -M brakujące ogniwo w kontroli mastitis Dobrawa Surma-Krywult, Cid Lines
14:30 - 15:00 SexcelTM – technologia XXI wieku w Genetyce Seksowanej Karol Sass, ABS
15:15 - 15:45 Ekonomika hodowli bydła, higiena, a program ograniczenia antybiotyków Paweł Pardyka, Ecolab
15:45 - 16:00 Podsumowanie Tomasz Stanisławowski, De Heus
Strefa pokazowa czynna w sobotę i niedzielę (godz. 10.00 - 16.00)
■ 1 Precyzyjne żywienie kluczem wysokiej wydajności mlecznej ■ 2 Wolność, komfort i przestrzeń - czyli praktyczne wskazówki, jak prawidłowo, wybudować i wyposażyć oborę ■ 3 Higiena i profilaktyka chorób – w trosce o zdrowie i wydajność stada ■ 4 Intensywny rozród i odchów młodzieży ■ 5 Przegląd systemów zarządzania stadem/robotami udojowymi ■ Intensywny odchów cieląt ■ Przegląd systemów zarządzania stadem/robotami udojowymi ■ Pielęgnacja racic
Blok tematyczny: DRÓB:
Sobota, 14 października
12:00 - 12:15 Powitanie uczestników konferencji dla hodowców drobiu Maciej Musiałowski, De Heus
12:15 - 12:45 Przyszłość drobiarstwa w Polsce i na świecie Łukasz Dominiak, Krajowa Rada Drobiarstwa
12:45 - 13:15 Integracja widziana oczyma wylęgarni Michał Duda, Tomasz Krzysztoszek, DanHatch
13:30 - 14:00 Konkurencyjność mięsa drobiowego w kraju i za granicą Władysław Piasecki, Bomadek
14:00 - 14:30 Modele integracji zwierzęcej i ich szanse oraz zagrożenia Witold Obidziński, De Heus
14:30 - 15:00 Finansowanie branży drobiarskiej w kontekście zagrożenia ptasią grypą Jakub Kempczyński, BGŻ BNP Paribas
15:00 - 15:15 Podsumowanie Maciej Musiałowski, De Heus
Niedziela, 15 października
12:00 - 12:15 Powitanie uczestników Mariusz Pietrasiak, De Heus
12:15 - 12:45 Bezpieczeństwo łańcucha dostaw w kontekście produkcji pasz Michał Kurek, TUV SUD
12:45 - 13:15 Produkcja drobiu bez antybiotyku H.Hansen, Biochem
13:30 - 14:00 Produkcja drobiarska oczami konsumenta Plukon Food Group
14:00 - 14:30 Aktualna sytuacja i perspektywy jej rozwoju w sektorze drobiu Magdalena Kowalewska, BGŻ BNP Paribas
14:30 - 15:00 Podsumowanie Mariusz Pietrasiak
Strefa pokazowa czynna w sobotę i niedzielę (10.00 - 16.00)
Ścieżka edukacyjna odpowiedzialnego hodowcy: przygotowanie obiektu do wstawienia, żywienie, weterynaria, nioska reprodukcyjna, genetyka, innowacje w zarządzaniu fermą, budownictwo i wyposażenie obiektów, integracja, ubojnia...
Blok tematyczny: Trzoda:
Sobota, 14 października
12:00 - 12:10 Powitanie uczestników Dariusz Adrjan, De Heus
12:10 - 12:40 Genetyka, jako kluczowy czynnik efektywnej produkcji świń Stanisław Niemyjski, Choice Genetics
12:40 - 13:10 Inwestycja? Jak sobie z nią poradzić i nie utknąć w gąszczu skomplikowanych procedur? Krzysztof Świątek, De Heus
13:20 - 13:50 Wypracowanie standardu jako warunek sukcesu producenta prosiąt Ryszard Raczyński, De Heus
13:50 - 14:20 Zwiększenie produkcyjności loch wyzwaniem hodowcy Marcin Forkajm, De Heus
14:30 - 15:00 Płynne żywienie – po prostu warto Barbara Frankiewicz, Jakub Kempa, De Heus
15:00 - 15:30 Aktualna sytuacja i perspektywy jej rozwoju w sektorze trzody chlewnej Michał Koleśnikow, BGZ BNP Paribas
15:00 - 15:45 Podsumowanie Dariusz Adrjan, De Heus
Niedziela, 15 października:
12:00 - 12:10 Powitanie uczestników Dariusz Adrjan, De Heus
12:10 - 12:40 Genetyka, jako kluczowy czynnik efektywnej produkcji świń Stanisław Niemyjski, Choice Genetics
12:40 - 13:10 Inwestycja? Jak sobie z nią poradzić i nie utknąć w gąszczu skomplikowanych procedur? Krzysztof Świątek, De Heus
13:20 - 13:50 Wypracowanie standardu jako warunek sukcesu producenta prosiąt Ryszard Raczyński, De Heus
13:50 - 14:20 Zwiększenie produkcyjności loch wyzwaniem hodowcy Maciej Bendlewski, De Heus
14:30 - 15:00 Płynne żywienie – po prostu warto Renata Nowacka, Jakub Kempa, De Heus
15:00 - 15:30 Aktualna sytuacja i perspektywy jej rozwoju w sektorze trzody chlewnej Michał Koleśnikow, BGZ BNP Paribas
15:30 - 15:45 Podsumowanie Dariusz Adrjan, De Heus
Strefa pokazowa czynna w sobotę i niedzielę (10.00 - 16.00)
■ Cupsy - dokarmianie prosiąt ■ Kojce porodowe ■ Instalacje do płynnego żywienia ■ Bioasekuracja
Więcej informacji o wydarzeniu na agrodays.pl