Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
      • Ceny żywca wieprzowego
      • Ceny żywca wołowego
      • Ceny zbóż
      • Ceny pasz
      • Ceny owoców
      • Ceny warzyw
      • Ceny mleka i przetworów
      • Ceny drobiu i jaj
      • Analizy rynkowe
      Po ile młode ziemniaki? Wiemy, gdzie najdrożej, a gdzie najtaniej
      Potężny wzrost cen tego warzywa. Pierwsze krajowe zbiory będą za ok. dwa tygodnie
      Rynek bydła. Od jutra zmiany
      Czy ceny zbóż mogą być jeszcze niższe? Ekspert ujawnia, co czeka rynek
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Ważna data dla polskich hodowców bydła mlecznego
      To może zagrozić tucznikom - będą wolniej przyrastać i generować straty
      Kluczowa informacja w sprawie ceł. To będzie wpływać na ceny tuczników.
      Główny Lekarz Weterynarii ostrzega: nie ruszaj przynęt
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Poznańska Hodowla Roślin świętowała - 100-lecie firmy i Dzień Pola [ZDJĘCIA]
      Odmiany rzepaku na nowy sezon: Co poleca branża nasienna?
      Jak zaoszczędzić na nawozach? Jest na to prosty sposób. Porada z dnia pola
      Imponujące poletka demonstracyjne
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      Półtora metra szerokości i 48 zębów. Tak prezentuje się nowy chwastownik [VIDEO]
      Ta prasa podąża za pokosem i śledzi na bieżąco rozmiary oraz miejsca zrzutu beli
      Nowy zestaw na rynku od polskiego producenta maszyn rolniczych [VIDEO]
      John Deere zaprezentował swoje nowe, potężne maszyny. Pod maską ponad 1000 KM
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      Ostatni dzwonek na złożenie tego wniosku. ARiMR przypomina
      Nowe cła na rosyjskie i białoruskie produkty rolne oraz nawozy
      Wiadomo już, o ile może wzrosnąć składka zdrowotna dla rolników w roku 2026
      Nowe kierunki dla rynków rolno-spożywczych. Zobacz, co planuje SPRH
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      “Azjatycka lawenda”. Lubi półcień i kwitnie aż do września
      Wygląda jak chmary motyli. Będzie ozdobą ogrodu przez kilka miesięcy
      Mało znana alternatywa dla pelargonii. Pięknie stroi balkony i łatwo ją uprawiać
      Rozsyp wokół jukki karolińskiej. Zakwitnie majestatycznymi kwiatami
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Uprawy i panele na jednym polu. Jak to działa i czy się sprawdza?
      Czołowi eksperci i liderzy branży agro na jednym wydarzeniu. Chodzi m.in. o ekologiczne uprawy
      Produkować i zużywać prąd z nieswojej instalacji
      Materiał promocyjny Agrofotowoltaika jako szansa na zwiększanie samowystarczalności producentów rolnych
  • Wieści Rolnicze
  • Paszczet grzybowo-selerowy - przepis

Paszczet grzybowo-selerowy - przepis

Inne April 22, 2014, 12:49 p.m. Honorata Dmyterko Aktualizacja: Oct. 12, 2015, 11:56 a.m.
Paszczet grzybowo-selerowy - przepis
Spis treści:

    składniki: 
    1/2 kg selera (ważonego po obraniu), 1/2 kg grzybów (pieczarek, leśnych lub shii-take), 2 duże cebule, 1 łyżka sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki białego chrzanu, 3 jajka, ok. 1/2 szklanki bułki tartej, 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej, sól, pieprz, masło

    wykonanie: 
    seler i cebulę pokroić w kostkę. Grzyby na kawałki. Wszystko usmażyć na maśle do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu i sosu sojowego. Zmielić maszynką do mięsa. Następnie dodać czosnek, chrzan, jajka, bułkę tartą i gałkę muszkatołową. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w 180° przez godzinę. Upieczony pasztet ostudzić w foremce. Podawać na zimno z sosem, najlepiej czosnkowym.
     

    • Tagi:
    • Paszczet grzybowo-selerowy
    • seler
    • grzyby
    • przepis
    Honorata Dmyterko
    Podobne artykuły
    Hotblog

    Zielone smarowidło z awokado i natką pietruszki

    April 22, 2025
    Hotblog

    Zupa szczawiowo-pokrzywowa

    April 21, 2025
    Dla domu

    Sprawdzone triki na idealną babkę wielkanocną. Co zrobić, by nie była zbyt sucha?

    April 18, 2025
    Hotblog

    Co dziś na obiad? Szybki kurczak ze szpinakiem!

    April 14, 2025
    Dla domu

    Czy pieczarki trzeba obierać? Odpowiedź może zaskoczyć

    April 7, 2025
    Newsy

    Te gatunki grzybów mogą wyginąć. Powodem rolnictwo i wylesianie?

    April 2, 2025
    Hotblog

    Zaskakujący gofr z... mięsem mielonym

    March 31, 2025
    Hotblog

    Gofry belgijskie? A cóż to takiego?

    March 31, 2025
    Warto wiedzieć
    Bydło i mleko
    Gospodarstwo na wyspie. Pan Alfred krowy wozi barkami [VIDEO]
    June 15, 2025
    Inne uprawy
    Ta roślina może w tym roku dobrze plonować. Mówił o tym ekspert na dniu pola
    June 15, 2025
    Pomoc unijna
    Rolnicy mogą starać się nie tylko o dopłaty bezpośrednie. Ten nabór wciąż trwa
    June 15, 2025
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    RP Digital Sp. z o.o.
    NIP: 5273128894
    REGON: 529596954
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Prosta 51
    00-838 Warszawa
    [email protected]
    Numer dyżurny -- 501 267 226
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2025 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Prenumerata
    • Konkursy