Brojlery to nasza przyszłość (FILM)
Warsztat pracy gotowy
Uważa, że brojlery to przyszłość.
- Produkujemy bardzo tanio, bardzo dobrze, w najlepszych parametrach jakościowych. Jest satysfakcja. Produkujemy już 15 lat, rozwijamy się, cały czas idziemy do przodu - mówi właściciel fermy.
Szykują się następcy?
- Trudno powiedzieć. Mam dwie córki. Czy będą chciały to objąć, czy nie - szykuję to dla nich. Wybudowaliśmy tę fermę z myślą, że jedna córka będzie tutaj, druga - tam, gdzie mamy kolejne kurniki. Tu, po drugiej stronie, mamy jeszcze w planach postawienie domu. W każdym razie fajny warsztat pracy mają gotowy. Gdyby to uszanowały, warto to robić - podkreśla hodowca.
Najbardziej dumny jest z rodziny, z tego, co udało im się wspólnie osiągnąć.
Zapadła już decyzja, że trzecia ferma to ostatnia inwestycja.
- Na tym kończymy, bo na tym etapie jesteśmy w stanie sami wszystko ogarnąć i ze wszystkim sami sobie poradzić - dodaje Roman Wojtkowiak.