Ekonomika7 Gru 2022
Skala jest ogromna! Podajemy kto i ile na tym traci!
Analizy rynkowe6 Gru 2022
Ceny zbóż i rzepaku w dalszym ciągu spadają. Dlaczego?
Inne uprawy6 Gru 2022
Gospodarstwo prowadzone przez Waldemara Zienkiewicza powstało w 1986 roku.
Analizy rynkowe6 Gru 2022
"Światowy rynek jaj wygląda bardzo źle".
Bydło i mleko4 Gru 2022
Jest to inwestycja we własne zdrowie?
Newsy2 Gru 2022
Agrounia w urzędzie wojewódzkim. Interweniowała policja. 33 osoby z zarzutami
Choroby i szkodniki2 Gru 2022
Na temat środków ochrony roślin krąży w sieci wiele niepokojących informacji, zwłaszcza w kontekście produkcji żywności. Czy słusznie? Czy rzeczywiście jest się czego bać?
Prawo i finanse1 Gru 2022
Kontroli nikt z nas nie lubi. Tymczasem nie dość, że mogą nas kontrolować, to jeszcze zyskają nowe prawa – będą nakładać mandaty karne.
Newsy1 Gru 2022
Wicepremier promuje projekt „Spichlerz Północy”. Co dzieje się z ukraińskim zbożem?
Uprawy30 List 2022
Co robić, aby osiągnąć satysfakcjonujące plony kukurydzy? Na jakie czynniki - oprócz genetycznego - zwracać uwagę?
Inne uprawy28 List 2022
Corteva Agriscience na sezon 2023 wprowadza na polski rynek nowe odmiany kukurydzy. Rozszerzone portfolio obejmuje również słonecznik.
Ekologia z certyfikatem26 List 2022
Odżywianie ekologiczne jest coraz ważniejsze i popularniejsze, a to dzięki świadomości, jaką mamy jako konsumenci. Proces pozyskiwania wiedzy na temat ekologicznych produktów żywnościowych dotyczy tak dorosłych, jak i dzieci. Co wiedzą nasi milusińscy o ekologicznym odżywianiu? Co jedzą najchętniej? Skąd czerpią informacje? Te i inne pytania zadałam trzecioklasistom na Dolnym Śląsku i w Wielkopolsce.