Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
      • Ceny żywca wieprzowego
      • Ceny żywca wołowego
      • Ceny zbóż
      • Ceny pasz
      • Ceny owoców
      • Ceny warzyw
      • Ceny mleka i przetworów
      • Ceny drobiu i jaj
      • Analizy rynkowe
      Ruszyły zbiory jęczmienia. Jakie plonowanie, parametry i cena?
      Rynek świń. Potężne zmiany w cenach
      Ceny jajek. Najgorsze jeszcze przed nami
      Żniwa 2025. Za to zboże dostaniesz 100 zł więcej
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Nie tylko polscy hodowcy rezygnują ze świń. W tym kraju także jest coraz gorzej
      Stadom bydła zagraża kolejna choroba, która dziesiątkuje zwierzęta? Są ogniska
      Rolnicy, którzy mają zwierzęta, nie będą już musieli prosić w ARiMR o te papiery
      Szepietowo 2025. W tym roku wystawa zwierząt jest inna niż zawsze [VIDEO]
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Jakich plonów jęczmienia spodziewają się rolnicy? Ruszyły żniwa 2025
      Gospodarstwa ucierpiały przez przymrozki i grad. Będzie wsparcie?
      Nawozy na cenzurowanym. PIORiN wykrywa nieprawidłowości
      Znów złe wieści dla plantatorów buraka cukrowego. Nowe zagrożenia dla roślin
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      Targi AGRO-TECH Minikowo 2025 już od soboty
      Maszyny rolnicze tańsze o 25%? Nowa pula środków w programie
      Ten projekt pochłonął aż 100 milionów. Będą maszyny rolnicze o zerowej emisji?
      Ważna informacja dla ponad 10 tys. rolników. Chodzi o inwestycje z rolnictwa 4.0
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      Rolnikom będzie łatwiej. W tej sytuacji nie będzie potrzebne pozwolenie na budowę
      Przyszłość bez pryszczycy? Rząd planuje nowe przepisy
      Mercosur rozpoczyna nową erę handlu z Europą. Co to oznacza dla konsumentów?
      ARiMR czeka na twój wniosek o 200 tys. zł. Ilu śmiałków już to zrobiło?
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      Masz dość much wlatujących do domu? W ten sposób szybko się ich pozbędziesz
      Zadbaj w lipcu o dynię i cukinię. Podlewanie i domowe odżywki na bujny plon
      Fala upałów "zestresowała" rośliny w ogrodzie? Działaj szybko, ale ostrożnie
      Hortensja już ci się znudziła? Ta roślina szybko rośnie i kwitnie całe lato
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Czy agrowoltaika może zagwarantować plony i przychody rolnika?
      Duże zmiany dla właścicieli fotowoltaiki. Będzie bez koncesji i bez pozwolenia?
      To innowacyjne rozwiązanie chroni uprawy polowe przed nawałnicami i upałami
      Uprawy i panele na jednym polu. Jak to działa i czy się sprawdza?
  • Wieści Rolnicze
  • Paszczet grzybowo-selerowy - przepis

Paszczet grzybowo-selerowy - przepis

Inne 22 kwietnia 2014 12:49 Honorata Dmyterko Aktualizacja: 12 października 2015 11:56
Paszczet grzybowo-selerowy - przepis
Spis treści:

    składniki: 
    1/2 kg selera (ważonego po obraniu), 1/2 kg grzybów (pieczarek, leśnych lub shii-take), 2 duże cebule, 1 łyżka sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki białego chrzanu, 3 jajka, ok. 1/2 szklanki bułki tartej, 1 łyżeczka startej gałki muszkatołowej, sól, pieprz, masło

    Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

    wykonanie: 
    seler i cebulę pokroić w kostkę. Grzyby na kawałki. Wszystko usmażyć na maśle do miękkości z dodatkiem soli, pieprzu i sosu sojowego. Zmielić maszynką do mięsa. Następnie dodać czosnek, chrzan, jajka, bułkę tartą i gałkę muszkatołową. Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w 180° przez godzinę. Upieczony pasztet ostudzić w foremce. Podawać na zimno z sosem, najlepiej czosnkowym.
     

    • Tagi:
    • Paszczet grzybowo-selerowy
    • seler
    • grzyby
    • przepis
    Honorata Dmyterko
    Podobne artykuły
    Hotblog

    Jak prawidłowo suszyć zioła?

    23 czerwca 2025
    Materiał Promocyjny Inne

    Citi Handlowy: Lokata do 2 mln zł w Ofercie Powitalnej. Ważne do 08.07.2025

    26 czerwca 2025
    Hotblog

    Mrozimy aromatyczne, świeże zioła

    21 czerwca 2025
    Hotblog

    Domowa sól ziołowa. Jak ją zrobić?

    20 czerwca 2025
    Hotblog

    Octy pachnące ziołami

    18 czerwca 2025
    Hotblog

    Domowe, aromatyczne oliwy z dodatkiem ziół

    17 czerwca 2025
    Hotblog

    Mrożone kostki ziołowe

    17 czerwca 2025
    Hotblog

    Zielone smarowidło z awokado i natką pietruszki

    22 kwietnia 2025
    Warto wiedzieć
    Przepisy
    Masz powyżej tej liczby hektarów? Musisz się zarejestrować i złożyć sprawozdanie
    4 lipca 2025
    Hodowla
    Wyznaczą miejsca zakopywania padłych zwierząt w Polsce
    4 lipca 2025
    Przepisy
    Doradcy rolniczy znikają z systemu. W planie nowe przepisy
    4 lipca 2025
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    RP Digital Sp. z o.o.
    NIP: 5273128894
    REGON: 529596954
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Prosta 51
    00-838 Warszawa
    [email protected]
    Numer dyżurny -- 501 267 226
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2025 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Prenumerata
    • Konkursy
    • Deklaracja dostępności