Produkuje pomidory. Zamierza zająć się ziołami
Obecnie w gospodarstwie pod osłonami jest 3,5 ha. 1,5 ha to holenderskie szklarnie z demontażu, kolejne 2 ha to nowe konstrukcje. Technologia produkcji jest taka sama jak na Zachodzie. W poprzednich latach pomidory uprawione były na podłożu kokosowym, natomiast ze względów finansowych w tym roku rosną na wełnie mineralnej. Rozsadę wytwarza się w kostkach, jest ona szczepiona na podkładce. Rozsadę (w zależności, od jakości) tworzy się 55-60 dni.
Czas od posadzenia do zbioru jest różny. Jeśli rośliny wniesiemy do szklarni w grudniu, to na pierwsze zbiory poczekamy nawet do 3 miesięcy. Pod koniec stycznia jest dużo więcej światła, wegetacja szybciej przebiega, dlatego czas do pierwszych zbiorów wynosi do 8 tygodni. Im grubszy pomidor, tym okres od posadzenia do uzyskania plonu jest dłuższy. Tempo wzrostu zależy w dużej mierze od odmiany oraz ilości błędów popełnionych na etapie produkcji. Podstawowym błędem jest zła strategia temperaturowa. Jest ona bardzo istotna, gdyż w ciągu miesiąca kilkakrotnie zmienia się układ temperatur w ciągu dnia. Najgorszym z błędów jest przegrzanie roślin, wtedy stają się one słabe. - Optymalna temperatura w szklarni zależy od warunków pogodowych - podkreśla pan Paweł. Zimą w nocy utrzymywana jest temperatura 13°C, natomiast optymalna średnia dobowa temperatur to około 18°C. Wilgotność ustawiana jest w zależności od temperatury, tak np. przy 23°C wilgotność powinna wynosić 75%.