Jak przygotować ciasto na szybkie rogaliki?

Źródło:
Słodki, lukrowany i zakręcony rogal, zwłaszcza z nadzieniem makowym to tradycyjny wypiek na 11 listopada.
Spis treści:
Za kilogram tradycyjnych rogali marcińskich trzeba zapłacić kilkadziesiąt złotych. Nie każdemu też smakuje makowe nadzienie. Może więc warto pokusić się o przygotowanie własnych rogalików z farszem, które nam najbardziej odpowiada.
Oto mój przepis na pyszne rogaliki drożdżowe, do których przygotowania potrzebuję: 3 szklanki mąki tortowej, 2 łyżki cukru pudru, 1/4 kostki masła, 3 jajka, 3 dag drożdży, 1/2 szklanki letniego mleka, 2 łyżki gęstej śmietany, mąkę do podsypania, tłuszcz do wysmarowania blachy oraz nadzienie: powidła lub marmoladę, pokrojone w kostkę owoce, budyń, masę makową albo krem czekoladowy.
Źródło:
Hotblog