Bydło i mleko13 Paź 2022
Zmienne warunki atmosferyczne spowodowały, że w wielu miejscach kraju rolnicy będą borykać się z niedoborem pasz objętościowych.
Zdrowa żywność12 Paź 2022
W taki sposób rolnicy mogą rozwijać małe gospodarstwa!
Ekonomika9 Paź 2022
Koncern podzieli się zyskiem z cukru z rolnikami? Plantatorzy już teraz mogą zacierać ręce?
Zrównoważony chów zwierząt7 Paź 2022
Łukasz Łagódka z rodziną prowadzi gospodarstwo w woj. wielkopolskim. Dzięki ciężkiej pracy podwoił wydajność stada krów.
Prawo i finanse7 Paź 2022
Nowe zasady stosowania odstępstw dotyczących produkcji na ugorach i zmianowania upraw w 2023 r.
Newsy7 Paź 2022
Właśnie ukazał się najnowszy raport Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO). Podobnie jak przed miesiącem publikujemy najnowsze informacje o światowym rynku cen towarów żywnościowych.
Uprawy7 Paź 2022
Rodzina Nykielów z miejscowości Kaszewy Kolonia w woj. łódzkim gospodaruje na ok. 100. Znaczną część tego areału stanowią starannie dobrane odmiany kukurydzy.
Zboża6 Paź 2022
Co w polu piszczy? Co wiadomo na temat tegorocznych plonów kukurydzy?
Uprawy6 Paź 2022
Buraki zebrane, kukurydza też - czekać zatem z zasiewem pszenicy do wiosny czy przystąpić do tego teraz? Jakie odmiany wybrać?
Dobre praktyki w uprawie roślin5 Paź 2022
Bracia Siemianowscy - Kamil i Szymon - od kilku lat stosują biostymulatory w uprawie warzyw, m.in. czerwonej cebuli. Mówią, że dzięki temu są one lepiej odżywione i mniej podatne na czynniki stresowe, np. okresowe niedobory wody.
Analizy rynkowe5 Paź 2022
Mimo iż ceny zbóż nie są niskie, rolnicy składują ziarno na strychach i placach w oczekiwaniu na wyższe ceny. Do czego to prowadzi?
Uprawy5 Paź 2022
Firma BAYER zorganizowała konferencję prasową w dwóch gospodarstwach: Krzysztofa i Macieja Nykielów, którzy uprawiają m.in. kukurydzę, oraz Leny i Piotra Kapustów, specjalizujących się w produkcji warzyw.



























