Analizy rynkowe1 List 2024
Drastyczny spadek pogłowia. Ceny poniżej 6 złotych za kilogram żywca. Trudny czas na rynku żywca wieprzowego
Ekonomika1 List 2024
"Wiele osób zarzuca nam „śmieszne” stawki czynszu" - mówi Paweł Kaczmarek. Ile wynoszą?
Przepisy31 Paź 2024
Resort rolnictwa opublikował projekt rozporządzenia w sprawie maksymalnych sum ubezpieczenia dla poszczególnych upraw rolnych i zwierząt gospodarskich na rok 2025.
Bydło i mleko31 Paź 2024
Dlaczego producenci mleka powinni być zagorzałymi przeciwnikami wylesiania?
Newsy30 Paź 2024
PROCAM Polska, lider na rynku rozwiązań agronomicznych, świętował swoje 20-lecie podczas jubileuszowej konferencji w Gdańsku.
Newsy30 Paź 2024
Trzynaście związków branżowych podpisało deklarację ustanawiającą 6 czerwca Światowym Dniem Mięsa. Stało się to w trakcie kongresu zorganizowanego przez Związek Polskie Mięso.
Newsy30 Paź 2024
Grupa Azoty Puławy podpisała List Intencyjny z firmą Skłodowski sp. z o.o. Grupa Azoty Puławy jest zainteresowana współpracą w zakresie amoniaku odnawialnego, który ma być w przyszłości wytwarzany na instalacji produkcyjnej firmy SKŁODOWSKI.
Pomoc unijna30 Paź 2024
Tempo o wiele szybsze, niż w roku ubiegłym!
Technika30 Paź 2024
Syndyk masy upadłości Ursus S.A już oficjalnie poinformował o sprzedaży przedsiębiorstwa. Zdradza jednocześnie przybliżoną datę ostatecznego podpisania umowy.
Analizy rynkowe30 Paź 2024
Produkcja wieprzowiny w Unii Europejskiej spadnie zarówno w tym roku, jak i przyszłym. Mało konkurencyjne ceny sprawiają, że jej eksport na rynki światowe nie jest łatwy.
Drób30 Paź 2024
W województwie łódzkim kury zniosły średnio 314 jaj w ciągu roku, w lubuskim - 307, ale było to 10 lat temu. Średnia dla naszego kraju wynosiła wówczas 228 jaj na rok od jednej kury. Potem ta wydajność spadała. Rosnąć zaczęła znów od 2020 roku, kiedy kury zniosły u nas średnio 220 rocznie. Teraz jest już znacznie więcej.