Konarczak z tytułem "Najlepszego Producenta Wędlin"
Zakład Mięsny Konarczak z Pogorzeli (powiat gostyński) zdobył pierwsze miejsce XVII edycji konkursu o tytuł Najlepszego Producenta Wędlin Polagra Food 2011 w kategorii zakładów mniejszych.
To prestiżowe odznaczenie przydziela Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas konkursów organizowanych na Targach Polagra Food zauważono również dobry smak i wygląd poszczególnych produktów z pogorzelskiego zakładu. Wśród nagrodzonych pojawiły się polędwica staropolska, kiełbasa krucha i kiełbasa smerfy. Wyróżnienia, nagrody i puchar Józef Konarczak, właściciel firmy odebrał w połowie września podczas Targów Poznańskich Polagra Food. - Cieszymy się, że nas tak dobrze postrzegają ludzie z branży, różne komisje konkursowe. Naprawdę duża satysfakcja. Najważniejsze, że nasze działania nie są tylko prowadzone po to, żeby postawić następny puchar na półce, tylko dla naszych klientów - mówi Józef Konarczak.