Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
      • Żywiec wieprzowy
      • Żywiec wołowy
      • Zboża
      • Pasze
      • Owoce
      • Warzywa
      • Mleko i przetwory
      • Drób i jaja
      • Analizy rynkowe
      Podwyżki cen jaj prognozowano od dawna. Ile aktualnie kosztują?
      Ogrom mięsa wieprzowego napłynął do naszego kraju. Polski rynek dobity
      Większy popyt na kapustę przed świętami. Ile aktualnie kosztuje?
      Susz na wigilię. Ile kosztuje?
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Ferma 2026. Kiedy odbędą się największe targi dla specjalistów od chowu i hodowli?
      Zagłębie trzodziarskie w woj. łódzkim w strefie ASF. Setki gospodarstw z zakazami
      Do UE wjedzie więcej drobiu i jaj z Ukrainy. Nie ma się czego bać?
      Jak działają podskórne czipy i co mogą mierzyć u zwierząt? Czy zastąpią kolczykowanie?
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Postawili na niszową uprawę. Ten produkt cieszy się uznaniem i popularnością, zwłaszcza teraz
      Cała prawda o uprawie słonecznika w Polsce. Ekspert nie owija w bawełnę
      W kraju brakuje obornika. Jak możemy się poratować?
      Straty na polach i zniszczone pryzmy z paszą. Rolnicy wzięli sprawy w swoje ręce
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      Bizon nie dawał już rady, więc kupił nowy sprzęt. Rolnik z Pomorza ma 110 ha, 101 owiec i bydło
      Te kombajny możesz kupić dzięki wsparciu z ARiMR. Co zrobić, by poprawnie złożyć wniosek?
      Z ostatniej chwili. Nagle odwołano jedno z najważniejszych wydarzeń rolniczych
      Stęskniliście się za dobrymi imprezami dla rolników? To będzie hit 2026 roku
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      Nowe okoliczności w sprawie umowy z Mercosur. Jest kolejna blokada
      Jutro ostatni dzień na złożenie wniosku. Ważny komunikat ARiMR
      Do UE wjedzie więcej drobiu i jaj z Ukrainy. Nie ma się czego bać?
      Nawet 40 tys. zł rocznie na paszę czy materiał siewny. Kto sięga po te pieniądze?
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      Tak KGW gotują na święta i pozyskują dotacje. Rekordowe fundusze dla gospodyń [VIDEO]
      Koszmar podczas sprzątania kuchni? Zastosuj metodę 2:1, a tłuszcz sam puści
      Zupa grzybowa lepsza niż kiedykolwiek. Jeden nietypowy dodatek przesądzi o smaku
      Większość popełnia ten błąd. Dlatego choinka w doniczce usycha zaraz po świętach
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Artykuł sponsorowany Fotowoltaika dla rolnika. Jak skorzystać z pomocy ekspertów PGE?
      Trzy duże nabory ARiMR jeszcze w tym roku. Wsparcie od 200 tys. do 1,5 mln zł
      Od tego zależy, ile można zarobić na biogazowni rolniczej
      Czy agrowoltaika może zagwarantować plony i przychody rolnika?
  • Wieści Rolnicze
  • Markety doprowadzą do ruiny małe przetwórnie? [VIDEO]

Markety doprowadzą do ruiny małe przetwórnie? [VIDEO]

Video 31 października 2019 10:07 D. Jańczak, M. Ermanowicz Aktualizacja: 31 października 2019 10:20
Markety doprowadzą do ruiny małe przetwórnie? [VIDEO]
Źródło: D. Jańczak, M. Ermanowicz
Jaki jest rynek mięsa obecnie w Polsce? Czy tradycyjne wyroby dobrze się sprzedają? Opowiada Marian Kaczmarek, właściciel zakładu mięsnego w Pępowie.
Spis treści:

    Jaki jest rynek mięsa obecnie w Polsce? Czy zdrowe i tradycyjne wyroby dobrze się sprzedają? Opowiada Marian Kaczmarek, właściciel rodzinnego zakładu mięsnego w Pępowie.

    Marian Kaczmarek z Pępowa (Wielkopolska) wspólnie z rodziną prowadzi własny zakład mięsny od ponad 20 lat. Co sądzi o obecnej sytuacji na rynku mięsa? Czy markety doprowadzą do całkowitego upadku lokalnych przetwórni? Jak dobrze kupować parówki? Jaka jest różnica między świnią duńska a polską?

    Zobacz VIDEO

    • Tagi:
    • lokalne przetwórnie
    • zakład mięsny Kaczmarek
    • kiełbasa biskupiańska
    • wędliny
    • parówka
    D. Jańczak, M. Ermanowicz
    Podobne artykuły
    Kulinaria

    Na święta - po produkty prosto od rolnika [ZDJĘCIA, VIDEO]

    14 kwietnia 2022
    Sylwetki

    Kiełbasy i szynki ze świń z własnej hodowli

    12 listopada 2019
    Sylwetki

    Swojskie szynki, schaby i kiełbasy z Ostój

    15 kwietnia 2017
    Newsy

    Mięsne HIT-y w powiecie gostyńskim

    23 lutego 2012
    Newsy

    Konarczak z tytułem "Najlepszego Producenta Wędlin"

    8 listopada 2011
    Newsy

    Kiełbasa biskupiańska walczy o "Perłę"

    30 sierpnia 2011
    Newsy

    Wędliny "Dworeckiego" z certyfikatem jakości

    1 czerwca 2011
    Warto wiedzieć
    Sylwetki
    Tę rasę krów posiada tylko kilku rolników w Polsce
    24 grudnia 2025
    Inne
    Opłata od roślin oleistych - kto dokonuje potrąceń?
    24 grudnia 2025
    Trzoda chlewna
    To powoduje duże straty w hodowli trzody chlewnej
    24 grudnia 2025
    Najnowsze
    Video
    Ta rolniczka sprzedaje warzywa w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego [VIDEO]
    27 lipca 2025
    Uprawy
    Żniwa 2025: gorący okres, mocne maszyny w terenie i wyścig z czasem [VIDEO]
    6 lipca 2025
    Video
    ROPA i 500 ha. Niesamowicie rozwinął gospodarstwo [FILM]
    24 czerwca 2025
    Materiał powstał we współpracy z ŁODR
    Video
    Innowacyjne rolnictwo i promocja wsi na Krajowych Dniach Pola [VIDEO]
    22 czerwca 2025
    Materiał powstał we współpracy z ŁODR
    Video
    Dyrektor ŁODR na Krajowych Dniach Pola: Szanujmy historię wsi i promujmy rolnictwo przyszłości
    14 czerwca 2025
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    RP Digital Sp. z o.o.
    NIP: 5273128894
    REGON: 529596954
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Prosta 51
    00-838 Warszawa
    [email protected]
    Numer dyżurny -- 501 267 226
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2025 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Konkursy
    • Deklaracja dostępności