Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
      • Żywiec wieprzowy
      • Żywiec wołowy
      • Zboża
      • Pasze
      • Owoce
      • Warzywa
      • Mleko i przetwory
      • Drób i jaja
      • Analizy rynkowe
      Co się dzieje? Niepokojąca sytuacja na rynku jałówek
      „Oni wykończą tego rolnika. Dno na rynku trzody chlewnej”
      Na rynku w Broniszach wiele się dzieje
      Producentów mleka czeka trudny czas. Nie dla wszystkich będzie miejsce na rynku?
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Czasu coraz mniej. Wsparcie dla hodowców bydła. Jak je otrzymać?
      Nie będzie już roślinnych kiełbasek i wegańskich szynek. Co powinna zawierać definicja "mięso"?
      Jak przygotować dobry TMR? W ten sposób wpłyniesz na zdrowotność i wydajność krów
      Ich plan to zagłada produkcji zwierzęcej w Polsce. Otrzymują milionowe darowizny
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Podwoił plon i zyski na słabych glebach dzięki tej nietypowej uprawie! [VIDEO]
      Rzepak “pokasowany”. Co zagraża plonom?
      RAGT przejmuje część działalności nasiennej Syngenty
      To zboże żółknie w oczach. Co jest grane na polach?
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      ARiMR sfinansuje zakup nowego kombajnu. Oto, co musisz zrobić, by poprawnie złożyć wniosek
      Artykuł sponsorowany Uniwersalny partner w sadzie, ogrodzie i na polu
      Wkrótce rusza ważny nabór. Będą pieniądze na maszyny. Ale czy również na ciągnik?
      Czeka nas mocne otwarcie sezonu 2026 w branży rolnej. O co chodzi?
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      Ponad 5 tys. rolników i 1 tys. traktorów. Rolnicy szykują się do protestu
      Ten dodatek można pobierać do emerytury z KRUS. Niewiele osób o nim wie
      Co nas czeka po wejściu w życie umowy UE-Mercosur? Trwa ważna debata
      Setki hektarów po dużej spółce do wydzierżawienia. KOWR ogłosił przetarg
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      Koniec listopada to ostatni dzwonek. Inaczej iglaki wpadną w zimową pułapkę
      Kwitnie, zanim inne kwiaty obudzą się do życia. Idealny na Boże Narodzenie
      Palniki gazowe będą lśnić jak nowe. Wystarczą dwa bazowe składniki
      Cena drewna opałowego zaskoczyła. Tyle zapłacisz w nadleśnictwach
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Artykuł sponsorowany Fotowoltaika dla rolnika. Jak skorzystać z pomocy ekspertów PGE?
      Trzy duże nabory ARiMR jeszcze w tym roku. Wsparcie od 200 tys. do 1,5 mln zł
      Od tego zależy, ile można zarobić na biogazowni rolniczej
      Czy agrowoltaika może zagwarantować plony i przychody rolnika?
  • Wieści Rolnicze
  • Pieczarki faszerowane rybą

Pieczarki faszerowane rybą

Dla domu - Hotblog 29 grudnia 2020 10:00 Redakcja Aktualizacja: 29 grudnia 2020 10:11
Pieczarki faszerowane rybą
Źródło: Pixabay
Sylwester spędzimy w gronie najbliższej rodziny. Przygotujmy zatem dla nich coś pysznego. Zobacz przepis na pieczarki faszerowane rybą, idealne na sylwestrowy stół.
Spis treści:

    Sylwester spędzimy w gronie najbliższej rodziny. Przygotujmy zatem dla nich coś pysznego. Zobacz przepis na pieczarki faszerowane rybą, idealne na sylwestrowy stół.

    Dalsza część artykułu pod materiałem wideo


    Składniki:
    - ok 10 – 15 dużych pieczarek
    - sok z jednej cytryny
    - 2 łyżki oliwy
    - sól, pieprz
    - cebula
    - 2 -3  z ząbki czosnku
    - łyżka posiekanej natki pietruszki
    - łyżka bazylii
    - 2 jajka
    - 300 g dwukrotnie mielonego mięsa z ryby (pozbawione ości, skóry, płetw)
    - 150 dag żółtego sera startego na drobnych oczkach

    Wykonanie:
    Pieczarki płuczę pod bieżącą wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Odcinam trzonki, a kapelusze skrapiam sokiem z cytryny i nacieram oliwą. Oczyszczone trzonki mielę, dodaję mielone rybie mięso, posiekaną cebulę, czosnek, zieleninę i 2 jajka , po czym doprawiam solą i pieprzem. Nakładam go do osuszonych kapeluszy. Układam na natłuszczonej oliwą blaszce. Piekę około 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypuję je żółtym serem. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.

    Więcej przepisów na hotblog.

    Sprawdź również ceny pieczarek. KLIK

     

    Źródło: hotblog
    • Tagi:
    • pieczarki faszerowane
    • przekąski
    Redakcja
    Podobne artykuły
    Kulinaria

    Trzy szybkie słodkie przekąski z ciasta francuskiego. Przygotujesz je w kilka minut

    25 lutego 2025
    Hotblog

    Przekąski na Sylwestra

    31 grudnia 2022
    Hotblog

    Pulpeciki rybne w occie

    30 grudnia 2020
    Warto wiedzieć
    Bydło i mleko
    Czym podgarniać TMR? Oto rozwiązania najczęściej stosowane w oborach
    24 listopada 2025
    Drób
    Niepokojące zjawisko na rynku jaj. Co dalej z branżą?
    24 listopada 2025
    Bydło i mleko
    Rynek bydła mięsnego i wołowiny rośnie w siłę. Przebijamy ceny w Europie
    24 listopada 2025
    Najnowsze
    Dla domu
    Lista błędów przy storczyku jest długa. To dlatego nie kwitnie
    24 listopada 2025
    Dla domu
    Pokrywają pień jak kożuch i dławią drzewo. Najlepszy moment na ich usunięcie
    24 listopada 2025
    Dla domu
    Koniec listopada to ostatni dzwonek. Inaczej iglaki wpadną w zimową pułapkę
    23 listopada 2025
    Hotblog
    Faszerowane kacze "nóżki" nie tylko na obiad
    23 listopada 2025
    Dla domu
    Kwitnie, zanim inne kwiaty obudzą się do życia. Idealny na Boże Narodzenie
    23 listopada 2025
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    RP Digital Sp. z o.o.
    NIP: 5273128894
    REGON: 529596954
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Prosta 51
    00-838 Warszawa
    [email protected]
    Numer dyżurny -- 501 267 226
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2025 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Prenumerata
    • Konkursy
    • Deklaracja dostępności