Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
      • Żywiec wieprzowy
      • Żywiec wołowy
      • Zboża
      • Pasze
      • Owoce
      • Warzywa
      • Mleko i przetwory
      • Drób i jaja
      • Analizy rynkowe
      Ogrom mięsa wieprzowego napłynął do naszego kraju. Polski rynek dobity
      Większy popyt na kapustę przed świętami. Ile aktualnie kosztuje?
      Susz na wigilię. Ile kosztuje?
      Zobacz ceny rzepaku na przestrzeni ostatnich lat. A ile aktualnie płacą w skupach?
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Zapowiedziano likwidację setek tysięcy zwierząt. Choroba nie chce wyhamować
      Historyczny rekord w produkcji zwierzęcej. Jest produkcja, jest zbyt
      Polscy producenci zwierząt mogą skorzystać na taniej paszy z Ukrainy?
      Stada drobiu w Wielkopolsce zagrożone. Fala ognisk i ogromne straty
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Ten sezon tym plantatorom naprawdę dał mocno w kość. Przyszły będzie lepszy?
      Pierwsze 5 lat bez plonu, ale potem przychodzą zyski. 2025 rok szczególnie korzystny
      Gorący okres w magazynach spółki Elewarr. Co w tej chwili się tam dzieje? [VIDEO]
      Samoodnawialne warzywo z potencjałem. To nie jest zwykła bulwa
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      Te kombajny możesz kupić dzięki wsparciu z ARiMR. Co zrobić, by poprawnie złożyć wniosek?
      Z ostatniej chwili. Nagle odwołano jedno z najważniejszych wydarzeń rolniczych
      Stęskniliście się za dobrymi imprezami dla rolników? To będzie hit 2026 roku
      Rolnik stawia za zboże. Zainwestował w tym roku milion złotych w nową suszarnię
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      12 tys. zł dla małych gospodarstw i tylko jedna kontrola - deputowani przegłosowali
      Nawet 2400 do hektara. Trwa nabór wniosków
      Rolnicy: dajcie nam wyższe dopłaty. Unia Europejska na to pozwala
      Umowa z Mercosur. W tym tygodniu wszystko się rozstrzygnie
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      Ta roślina to zimowy fenomen w ogrodzie. Przetrwa nawet -30 stopni
      Ziemię z kretowiska wykorzystasz nie tylko w ogrodzie. Możesz się zdziwić
      Widzisz te "plamy" na pędach? Pozbądź się ich, zanim złożą jaja
      Różowe kwiaty kontrastują z bielą śniegu. Kwitnie już od lutego
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Artykuł sponsorowany Fotowoltaika dla rolnika. Jak skorzystać z pomocy ekspertów PGE?
      Trzy duże nabory ARiMR jeszcze w tym roku. Wsparcie od 200 tys. do 1,5 mln zł
      Od tego zależy, ile można zarobić na biogazowni rolniczej
      Czy agrowoltaika może zagwarantować plony i przychody rolnika?
  • Wieści Rolnicze
  • Pieczarki faszerowane rybą

Pieczarki faszerowane rybą

Dla domu - Hotblog 29 grudnia 2020 10:00 Redakcja Aktualizacja: 29 grudnia 2020 10:11
Pieczarki faszerowane rybą
Źródło: Pixabay
Sylwester spędzimy w gronie najbliższej rodziny. Przygotujmy zatem dla nich coś pysznego. Zobacz przepis na pieczarki faszerowane rybą, idealne na sylwestrowy stół.
Spis treści:

    Sylwester spędzimy w gronie najbliższej rodziny. Przygotujmy zatem dla nich coś pysznego. Zobacz przepis na pieczarki faszerowane rybą, idealne na sylwestrowy stół.

    Dalsza część artykułu pod materiałem wideo


    Składniki:
    - ok 10 – 15 dużych pieczarek
    - sok z jednej cytryny
    - 2 łyżki oliwy
    - sól, pieprz
    - cebula
    - 2 -3  z ząbki czosnku
    - łyżka posiekanej natki pietruszki
    - łyżka bazylii
    - 2 jajka
    - 300 g dwukrotnie mielonego mięsa z ryby (pozbawione ości, skóry, płetw)
    - 150 dag żółtego sera startego na drobnych oczkach

    Wykonanie:
    Pieczarki płuczę pod bieżącą wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Odcinam trzonki, a kapelusze skrapiam sokiem z cytryny i nacieram oliwą. Oczyszczone trzonki mielę, dodaję mielone rybie mięso, posiekaną cebulę, czosnek, zieleninę i 2 jajka , po czym doprawiam solą i pieprzem. Nakładam go do osuszonych kapeluszy. Układam na natłuszczonej oliwą blaszce. Piekę około 25 – 30 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypuję je żółtym serem. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.

    Więcej przepisów na hotblog.

    Sprawdź również ceny pieczarek. KLIK

     

    Źródło: hotblog
    • Tagi:
    • pieczarki faszerowane
    • przekąski
    Redakcja
    Podobne artykuły
    Kulinaria

    Trzy szybkie słodkie przekąski z ciasta francuskiego. Przygotujesz je w kilka minut

    25 lutego 2025
    Hotblog

    Przekąski na Sylwestra

    31 grudnia 2022
    Hotblog

    Pulpeciki rybne w occie

    30 grudnia 2020
    Warto wiedzieć
    Pomoc unijna
    Minister zapowiada nowe porządki w kredytach dla rolników. Chodzi o rok 2026
    19 grudnia 2025
    Przepisy
    Chcesz robić to ze swoim zbożem? Resort rolnictwa przygotował ważne zmiany w przepisach od 2026
    19 grudnia 2025
    Prawo i finanse
    Tych kontroli będzie mniej? Duża zmiana dla producentów. Rolnik będzie mógł sam "podbić" towar
    19 grudnia 2025
    Najnowsze
    Dla domu
    Twój ogród wcale nie musi spać zimą. Te rośliny kwitną od grudnia do marca
    19 grudnia 2025
    Dla domu
    Ta roślina to zimowy fenomen w ogrodzie. Przetrwa nawet -30 stopni
    18 grudnia 2025
    Hotblog
    Makowiec dla leniuszków
    17 grudnia 2025
    Dla domu
    Ziemię z kretowiska wykorzystasz nie tylko w ogrodzie. Możesz się zdziwić
    17 grudnia 2025
    Dla domu
    Widzisz te "plamy" na pędach? Pozbądź się ich, zanim złożą jaja
    16 grudnia 2025
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    RP Digital Sp. z o.o.
    NIP: 5273128894
    REGON: 529596954
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Prosta 51
    00-838 Warszawa
    [email protected]
    Numer dyżurny -- 501 267 226
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2025 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Konkursy
    • Deklaracja dostępności