Szanowna Internautko, Internauto

 POW_logo


Na naszych stronach używamy technologii takich jak pliki cookie, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach i w Internecie. Podmioty trzecie na mocy odrębnych porozumień mogą używać mechanizmu cookie na stronach portali Południowej Oficyny Wydawniczej oraz nasi Zaufani Partnerzy, którzy także chcą serwować reklamy jak najlepiej dopasowane do Twoich preferencji. Pragniemy zapoznać Cię ze szczegółami stosowanych przez nas technologii oraz z przepisami, które niebawem wejdą w życie, tak aby dać Ci pełną wiedzę i komfort w korzystaniu z naszych serwisów internetowych. Zapoznaj się z poniższymi informacjami przed przejściem do serwisu.

Klikając przycisk „Akceptuję” lub zamykając to okno zgadzasz się na postanowienia zawarte poniżej.


RODO

Z dniem 25 maja 2018 r. rozpoczyna obowiązywanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane popularnie jako „RODO”). RODO obowiązywać będzie w identycznym zakresie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce i wprowadza szereg zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych, które będą miały wpływ na wiele dziedzin życia, w tym na korzystanie z usług internetowych, takich jak między innymi usługi portali jarocinska.pl, gostynska.pl, krotoszynska.pl, rawicz24.pl, zpleszewa.pl, zwielkopolski24.pl, wiescirolnicze.pl. W tej informacji przedstawiamy skrót najważniejszych zagadnień dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych, jakie może mieć miejsce po 25 maja 2018 r. w związku z korzystaniem z naszych usług. Prosimy Cię o jej przeczytanie, nie zajmie to więcej niż kilka minut.


Czym są dane osobowe

Dane osobowe to, zgodnie z RODO, informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej. W przypadku korzystania z naszych serwisów takimi danymi są np. adres e-mail, nazwa/nick, adres IP, imię i nazwisko, numer konta w naszym sklepie internetowym lub w innej usłudze oferowanej przez POW. Dane osobowe mogą być zapisywane w plikach cookies lub podobnych technologiach (np. local storage) instalowanych przez nas lub naszych Zaufanych Partnerów na naszych stronach i urządzeniach, których używasz podczas korzystania z naszych usług.


Podstawa i cel przetwarzania

Przetwarzanie danych osobowych wymaga podstawy prawnej. RODO przewiduje kilka rodzajów takich podstaw prawnych dla przetwarzania danych, a w przypadkach korzystania z naszych usług wystąpią, co do zasady trzy z nich:


1) Niezbędność przetwarzania do zawarcia lub wykonania umowy, której jesteś stroną. Umowa to, w naszym przypadku, regulamin danej usługi. Jeśli zatem zawieramy z Tobą umowę o realizację danej usługi (np. usługi dodania ogłoszenia w oparciu o treść regulaminu), to możemy przetwarzać Twoje dane w zakresie niezbędnym do realizacji tej umowy.


2) Niezbędność przetwarzania do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub przez stronę trzecią. Ta podstawa przetwarzania danych dotyczy przypadków, gdy ich przetwarzanie jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług administratora w ramach portali POW.


3) Twoja dobrowolna zgoda. Jest potrzebna głównie w przypadku, gdy usługi marketingowe dostarczają Ci podmioty trzecie (czyli Zaufani Partnerzy, o których mowa poniżej) oraz gdy to my świadczymy takie usługi dla podmiotów trzecich. Aby móc pokazać interesujące Cię reklamy (np. produktu, którego możesz potrzebować), reklamodawcy i ich przedstawiciele muszą mieć możliwość przetwarzania Twoich danych. Udzielenie takiej zgody jest całkowicie dobrowolne, i jeśli nie chcesz, nie musisz jej udzielać. Dzięki naszemu rozwiązaniu masz również możliwość ograniczenia zakresu lub zmiany zgody w dowolnym momencie. Twoje pozostałe uprawnienia wynikające z udzielenia zgody są opisane poniżej.


Twoje dane, w ramach naszych usług, przetwarzane będą wyłącznie w przypadku posiadania przez nas lub inny podmiot przetwarzający dane jednej z dopuszczonych przez RODO podstaw prawnych i wyłącznie w celu dostosowanym do danej podstawy, zgodnie z opisem powyżej. Twoje dane przetwarzane będą do czasu istnienia podstawy do ich przetwarzania – czyli w przypadku udzielenia zgody do momentu jej cofnięcia, ograniczenia lub innych działań z Twojej strony ograniczających tę zgodę, w przypadku niezbędności danych do wykonania umowy – przez czas jej wykonywania, a w przypadku, gdy podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora – do czasu istnienia tego uzasadnionego interesu.


Administratorzy

Administratorem Twoich danych osobowych jest Południowa Oficyna Wydawnicza Sp. z o.o., ul. Kasprzaka 1a, 63-200 Jarocin, logo podmiotu, na którego stronę wszedłeś możesz zobaczyć na planszy zawierającej niniejszą informację, a także nasi Zaufani Partnerzy, czyli firmy i inne podmioty, z którymi współpracujemy głównie w zakresie marketingowym. Listę Zaufanych Partnerów możesz sprawdzić w każdym momencie na stronie naszej polityki prywatności.


Przekazywanie danych

Twoje dane będzie przetwarzać POW i Zaufani Partnerzy, jeśli wyrazisz na to zgodę, ale mogą być one również powierzone do przetwarzania innym podmiotom. W każdym takim przypadku przekazanie danych nie uprawnia ich odbiorcy do dowolnego korzystania z nich, a jedynie do korzystania w celach wyraźnie wskazanych przez POW lub Zaufanego Partnera. Przekazywanie danych ma miejsce na ogół w przypadku współpracy z podwykonawcą (np. agencją marketingową) lub usługodawcą (np. dostawcą usług przechowywania danych). Dzięki temu możemy np. lepiej dobrać najciekawsze lub najtańsze oferty dopasowane dla Ciebie. W każdym przypadku przekazanie danych nie zwalnia przekazującego z odpowiedzialności za ich przetwarzanie. Dane mogą być też przekazywane organom publicznym, o ile upoważniają ich do tego obowiązujące przepisy i przedstawią odpowiednie żądanie, jednak nigdy w innym przypadku.


Cookies

Na naszych stronach internetowych i w aplikacjach używamy technologii, takich jak pliki cookie, local storage i podobnych służących do zbierania i przetwarzania danych osobowych oraz danych eksploatacyjnych w celu personalizowania udostępnianych treści i reklam oraz analizowania ruchu na naszych stronach. W ten sposób technologię tę wykorzystują również nasi Zaufani Partnerzy, którzy także chcą serwować reklamy jak najlepiej dopasowane do Twoich preferencji. Cookies to dane informatyczne zapisywane w plikach i przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (tj. Twój komputer, tablet, smartphone itp.), które przeglądarka wysyła do serwera przy każdorazowym wejściu na stronę z tego urządzenia, podczas gdy odwiedzasz różne strony w Internecie. Szczegółową informację na temat plików cookie i ich funkcjonowania znajdziesz pod tym linkiem. Znajdziesz tam także informację o tym jak zmienić ustawienia przeglądarki, by ograniczyć lub wyłączyć funkcjonowanie plików cookies itp. oraz jak usunąć takie pliki z Twojego urządzenia.


Twoje uprawnienia

Zgodnie z RODO przysługują Ci następujące uprawnienia wobec Twoich danych i ich przetwarzania przez nas i Zaufanych Partnerów.


Jeśli udzieliłeś zgody na przetwarzanie danych możesz ją w każdej chwili wycofać.

Masz również prawo żądania dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych, wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – GIODO. Uprawnienia powyższe przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora. Pod tym adresem znajdziesz dodatkowe informacje dotyczące przetwarzania danych i Twoich uprawnień.


Zgoda

Jeśli chcesz zgodzić się na przetwarzanie przez POW i Zaufanych Partnerów Twoich danych osobowych zebranych w związku z korzystaniem przez Ciebie ze stron i aplikacji internetowych dostarczanych przez POW w celach marketingowych (obejmujących niezbędne działania analityczne i zestawianie w profile marketingowe na podstawie Twojej aktywności na stronach internetowych) w tym ich przetwarzanie w plikach cookies itp. instalowanych na Twoich urządzeniach i odczytywanych z tych plików przez POW i Zaufanych Partnerów możesz w łatwy sposób wyrazić tę zgodę, klikając w przycisk „Akceptuję” lub zamykając to okno.

Jeśli nie chcesz wyrazić opisanej wyżej zgody prosimy o opuszczenie strony. Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Powyższa zgoda dotyczy przetwarzania w celach marketingowych innych niż własne cele POW.

Informujemy jednocześnie, iż POW w ramach udostępnianych przez siebie usług internetowych przetwarzać będą Twoje dane we własnych celach marketingowych opisanych szczegółowo powyżej w oparciu o ich prawnie uzasadniony interes, jako administratora.


Pokaż listę Zaufanych Partnerów
  • Zaloguj się/Zarejestruj się
Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
    • Ceny żywca wieprzowego
    • Ceny żywca wołowego
    • Ceny zbóż
    • Ceny pasz
    • Ceny owoców
    • Ceny warzyw
    • Ceny mleka i przetworów
    • Ceny drobiu i jaj
    • Analizy rynkowe
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Wzrasta wydajność, wzrasta ryzyko kwasicy żwacza
      Z pola wzięte. Certyfikat na męża a żona to gdzie? [FELIETON]
      Forum Zootechniczno - Weterynaryjne już w kwietniu [PROGRAM, ZAPISY]
      Drobiarski świat wstrzymuje oddech. Grypa ptaków zagraża największej potędze
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Wiosenny AGROMARSZ 2023 - co w programie? [MAPKA]
      Ceny nawozów pod koniec marca w dół [CENNIK]
      Biostymulujący azot nowej generacji od Timac Agro
      Buraki tak opłacalne, że rolnicy chętniej będą je wysiewać w tym roku?
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      Inwestycja w kocioł na słomę zwróciła się mu w jednym sezonie
      John Deere: 2 miliony ciągników z Mannheim 
      Puchar Polski w Rolnictwie Precyzyjnym. Szkoły mogą przesyłać zgłoszenia
      Chemirol przejął Unię i planuje zrobić z niej potentata
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      Oświadczenie zamiast zdjęć geotagowanych. Jest decyzja
      "Ugór z uprawą". Można stosować na nim środki ochrony roślin?
      Premia dla młodego rolnika 2023. Wiemy, kiedy nabór wniosków
      Ekoschematy. Stawki będą zmniejszone z powodu dużej liczby zgłoszeń
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      Wino z korkiem, zakrętką czy szkłem?
      Jak upiec pyszne pączki krok po kroku?
      Kakaowe ciastka z fasoli
      Bezglutenowe ciasto z buraka i jabłka
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Czas na ogród ekologiczny
      Prowadzi gospodarstwo i buduje biogazownie [VIDEO]
      Ekologiczna trzoda chlewna na Podkarpaciu [VIDEO]
      Fotowoltaika może zmniejszyć koszty albo być źródłem dochodu
  • Wieści Rolnicze
  • Hodowla
  • Bydło i mleko
  • Forum Zootechniczno - Weterynaryjne już w kwietniu [PROGRAM, ZAPISY]

Forum Zootechniczno - Weterynaryjne już w kwietniu [PROGRAM, ZAPISY]

Bydło i mleko March 13, 2023, 1:57 p.m. Dorota Andrzejewska Aktualizacja: March 13, 2023, 2:42 p.m.
Źródło: Łukasz Tyrakowski
Jak optymalizować żywienie w dobie kryzysu energetycznego i klimatycznego?
Spis treści:

    Na to pytanie postarają się odpowiedzieć prelegenci, podczas XVII Forum Zootechniczno - Weterynaryjnego, które odbędzie się w dniach 20 - 21 kwietnia na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Zaplanowane są wykłady oraz wyjazd studyjny do nowoczesnych gospodarstw.

    Wydarzenie, które orgnizowane jest już po raz XVII, przyciąga corocznie przedstawicieli świata nauki oraz praktyków branży rolnej. W tym roku, oprócz wykładów, zaplanowano warsztaty terenowe na 2 fermach z prezentacją kiszonek i prelekcjami na temat prawidłowego przygotowania się do robienia dobrych kiszonek. Aby wziąć udział w wydarzeniu, trzeba się zarejestrować. Uwaga! Liczba miejsc na wyjazd jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.

    Dlaczego warto zgłosić swój udział w wydarzeniu? Jest to niebywała okazja do poszerzenia wiedzy na temat hodowli bydła mlecznego i trzody chlewnej. W ramach tego przedsięwzięcia, w dniu wykładowym, a więc 21 kwietnia zaplanowano ponad 20 wykładów z zakresu żywienia oraz higieny zwierząt. Dzień wcześniej będzie można wziąć udział w warsztatach terenowych, które odbędą się w Gospodarstwie Drzewce oraz Osowa Sień.

    Swój udział w Forum zapowiedział m.in. prof. Zygmunt Kowalski, niekwestionowany autorytet w dziedzinie hodowli bydła mlecznego. Obradom plenarnym będą przewodniczyć prof. Zbigniew Sobek oraz dr Aleksander Skoracki.

    XVII FORUM odbędzie się w dniu 20-21 kwietnia 2023 roku w budynku Biocentrum Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu przy ul. Dojazd 11.

    Jesteś zainteresowany wydarzeniem? Zarejestruj się TUTAJ

    Patronat nad wydarzeniem objął portal:

    Szczegółowy PROGRAM XVII Forum Zootechniczno - Weterynaryjnego poniżej:

    20.04.2023 - WARSZTATY TERENOWE

    07.00

    Zbiórka uczestników na Parkingu UPP

    – ul. Dojazd 11  

     08.45 - 12.00

    GOSPODARSTWO DRZEWCE

    – Ferma, kiszonki

    09.00 - 11.30 

    Zwiedzanie Fermy w Drzewcach, hala udojowa - karuzela

    -  Hodowca – Michał Hądzlik, Roman Lipowczyk

    - GEA - Tomasz Kruś, Jakub Kujawa

    11.30 - 12.00

    Czas na drobny poczęstunek

    13.00 - 19.30

    OSOWA SIEŃ

    – Fermy, kiszonki

    13.00

    Przyjazd do Osowej Sieni

    przyjęcie gości przez Prezesa Jana Pabierowskiego

    13.15 -14.00

    Zwiedzanie Fermy Jędrzychowice na 600 stanowisk, hala udojowa 2*20

    - Główny hodowca – Janusz Kędziora

    - GEA - Tomasz Kruś, Jakub Kujawa

    14.00 - 14.30

    Prezentacja zastosowania wozu Paszowego ALIMA bis

    - Główny hodowca - Janusz Kędziora

    - Alima bis - Tomasz Przybył

    14.30 - 15.00

    Wybór właściwych odmian kukurydzy

    - Kier. Prod. Roślinnej - Zbigniew Grabowski

    - Hodowla Roślin Smolice - prof. dr hab. Józef Adamczyk 

    15.00 - 15.30

    Techniki zakiszania

    - Główny hodowca - Janusz Kędziora

    - Lallemand - Michalina Osetek oraz Sławomir Walasek

    15.30 - 16.00

    Techniki zakiszania

    - Główny hodowca - Janusz Kędziora

    - Polmass - Waldemar Budziński

    16.00 - 16.30

    Techniki zakiszania

    - Główny hodowca - Janusz Kędziora

    - Agro-Tech Junoszyn - Roland Szymczak

    16.30

    Obiad dla uczestników warsztatów

    19:30

    Powrót do Poznania

    21.04.2023 - DZIEŃ WYKŁADOWY

    08.00 - 09.00 Rejestracja uczestników
    09.00 - 09.10 Otwarcie XVII FORUM
    09.10 - 09.25

     100-lecie Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego

    - prof. dr hab. Zbigniew Sobek, Liliana Ciesielska UP w Poznaniu

    OBRADY PLENARNE

    – prof. dr hab. Zbigniew Sobek, dr med. wet. Aleksander Skoracki

    09.30 - 10.00

    Najważniejsze przyczyny żywieniowe i dobrostanowe zaburzeń metabolicznych u krów mlecznych

    - prof. dr hab. Z. Maciej Kowalski UR w Krakowie

    10.00 - 10.30 Diagnostyka biochemiczna głównych schorzeń metabolicznych u bydła
    – prof. dr hab. Przemysław Sobiech – UWM w Olsztynie
    10.30 - 11.00

    Żywienie precyzyjne krów mlecznych, nowa moda czy konieczność

    - dr inż. Robert Mikuła, Katedra Żywienia Zwierząt UP w Poznaniu

    11.00 - 11.30  Czynniki zdrowotne wpływające na efektywność wykorzystania paszy u świń
    – dr n. wet. Arkadiusz Dors, Katedra Nauk Przedklinicznych i Chorób Zakaźnych UP w Poznaniu
    11.30 - 12.00

    Przerwa kawowa 

    SEKCJA BYDŁO

    – prof. dr hab. Włodzimierz Nowak

    12.00 - 12.20 

    Selekcja bydła mlecznego w kontekście wyzwań klimatycznych

    – dr hab. Sebastian Mucha CGen, PFHBiPM

    12.20 - 12.40 Optymalizacja żywienia bydła mlecznego i kurcząt rzeźnych w trosce o klimat
    – prof. dr hab. Adam Cieślak, prof. dr hab. Damian Józefiak, dr inż. Bartosz Kierończyk, prof. dr hab. Małgorzata Szumacher-Strabel, dr inż. Anita Zaworska, Katedra Żywienia Zwierząt UP w Poznaniu
    12.40 - 13.00 Możliwości ograniczenia emisji gazów cieplarnianych poprzez optymalizację żywienia krów mlecznych
    – dr inż. Sebastian Michalak Cargill Poland Sp. z o.o.
    13.00 - 13.20

    Higiena okołoudojowa - podstawowe błędy w stosowaniu

    - dr n. wet. Sebastian Smulski, Katedra Chorób Wewnętrznych i Diagnostyki UP w Poznaniu Wewnętrznych i Diagnostyki UP w Poznaniu

    13.20 - 13.40

    Diagnostyka i profilaktyka schorzeń bakteryjnych u bydła

    - lek. wet. Jarosław Szubstarski (Invac Polska sp. z o.o.)

    13.40 - 14.00

    Prawidłowe zasady leczenia mastitis u krów

    - lek. wet. Tomasz Pelec, Katedra Chorób Wewnętrznych i Diagnostyki UP w Poznaniu

    14.00 - 14.15

    Przerwa kawowa 

    14.15 - 14.35

    Współczesne rozwiązania technologiczne stosowane w żywieniu krów w obliczu kryzysu energetycznego

    - mgr inż. Tomasz Przybył ALIMA-BIS

    14.35 - 14.55

    Ekstruzja i mikronizacja - Optymalizacja żywienia z wykorzystaniem nowoczesnych technologii w przemyśle paszowym

    - dr inż. Arkadiusz Michalak, Lira

    14.55 - 15.15

    Optymalizacja żywienia krów w Sano Agrar Institut w czasach kryzysu energetycznego

    – dr inż. Ryszard Kujawiak, Sano - Nowoczesne Żywienie Zwierząt Sp. z o.o.

    15.15 - 15.35

    Nowa metoda wykorzystania mocznika do oceny zbilansowania dawki pokarmowej

    – dr inż. Katarzyna Rzewuska, mgr inż. Krzysztof Bączkiewicz

    15.35 - 15.55

    Czy zmiany klimatyczne mają wpływ na produkcję mleka

    - prof. dr hab. Z. Maciej Kowalski, UR w Krakowie

    16.00

    Dyskusja i zakończenie obrad w Sekcjach - przerwa obiadowa

    SEKCJA ŚWINIE

    prof. dr hab. Małgorzata Pomorska-Mól

    12.00 - 12.30

     Diagnostyka i profilaktyka schorzeń bakteryjnych u świń

    - lek. wet. Jarosław Szubstarski, Invac Polska sp. z o.o.

    12.30 - 13.00 

    Wpływ klimatu na występowanie włośnicy u dzików

    - dr Mirosław Różycki, Katedra Nauk Przedklinicznych i Chorób Zakaźnych UP w Poznaniu

    13.00 - 13.30

    Pasze objętościowe w żywieniu świń metodą na obniżenie kosztów produkcji

    – dr hab. Karolina Szulc, Katedra Hodowli Zwierząt i Oceny Surowców UP w Poznaniu

    13.30 - 13.45

    Przerwa kawowa

    13.45 - 14.15

    Wypadanie narządów miednicy u świń - opis, przyczyny, sposoby leczenia

    - dr med. wet. Aleksander Skoracki - BASKO Poznań

    14.15 - 14.45

    Wpływ zmian klimatycznych na dobrostan i produkcyjność trzody chlewnej

    - dr inż. Marian Kamyczek, Instytut Zootechniki PIB, Zakład Doświadczalny Pawłowice

    14.45 – 15.15

    Potencjał substancji fitogenicznych w żywieniu świń

    - mgr inż. Krystian Antkowiak, JHJ

    15.15 – 15.45

    Innowacyjne zastosowanie nanotechnologi w dezynfekcji obiektów inwentarskich

    – mgr inż. Krzysztof Polowczyk, Smart Nanotechnologies

    16.00 Zakończenie w Sekcjach i przerwa obiadowa

    Organizatorzy wydarzenia:

    Poznańskie Koło Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Wielkopolski Oddział Polskiego Towarzystwa Nauk Weterynaryjnych, Sekcja Fizjologii i Patologii Świń PTNW, Katedra Genetyki i Podstaw Hodowli Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Katedra Żywienia Zwierząt Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Katedra Hodowli Zwierząt i Oceny Surowców Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, Katedra Nauk Przedklinicznych i Chorób Zakaźnych, Katedra Chorób Wewnętrznych i Diagnostyki.

    Czytaj także: Jak przechowywać kiszonki?

    • Tagi:
    • prof. kowalski
    • UP Poznań
    • weterynaria
    • zoowet
    • kiszonki
    Dorota Andrzejewska
    Dziennikarka z 15-letnim doświadczeniem. Od 10 lat związana z wydawnictwem Wieści Rolnicze. Specjalistka w dziedzinach: polityka rolna, finanse i prawo w rolnictwie, hodowla trzody chlewnej. Współtworzyła kanał Wieści Rolnicze na Youtubie. Pasjonuje się tańcem współczesnym, teatrem i socjologią.
    Zobacz wszystkie wpisy autora
    Wieści Rolnicze
    komentarze
    Zaloguj się aby móc komentować
    Podobne artykuły
    Inne

    Złote Medale Targów Polagra Premiery 2023 rozdane [ZDJĘCIA]

    Jan. 13, 2023
    Inne

    Szykują się zmiany w zakresie uprawnień dla organizacji prozwierzęcych?

    Dec. 26, 2022
    Inne

    Jutro pikieta lekarzy weterynarii pod ministerstwem rolnictwa 

    Nov. 16, 2022
    Trzoda chlewna

    Kolejne ogniska ASF w kraju. Niepokojące informacje docierają też z Niemiec

    Sept. 10, 2020
    Trzoda chlewna

    Kolejne ogniska ASF w kraju

    Aug. 5, 2020
    Inne

    Zwłoki dzika w lesie pod Jarocinem! Brak szybkiej reakcji weterynarii

    Dec. 9, 2019
    Trzoda chlewna

    ASF. Ile czasu na wdrożenie zasad bioasekuracji?

    March 6, 2018
    Trzoda chlewna

    Musi zabić 40 sztuk świń, bo karmił je tzw. zlewkami

    Aug. 29, 2017
    Warto wiedzieć
    Inne
    Przyciągnij azot z natury
    March 28, 2023
    Nawożenie
    Ceny nawozów pod koniec marca w dół [CENNIK]
    March 28, 2023
    Pomoc unijna
    Oświadczenie zamiast zdjęć geotagowanych. Jest decyzja
    March 27, 2023
    Najnowsze
    Bydło i mleko
    Wzrasta wydajność, wzrasta ryzyko kwasicy żwacza
    March 28, 2023
    Trzoda chlewna
    Z pola wzięte. Certyfikat na męża a żona to gdzie? [FELIETON]
    March 18, 2023
    Drób
    Drobiarski świat wstrzymuje oddech. Grypa ptaków zagraża największej potędze
    March 9, 2023
    Trzoda chlewna
    Branża nie chce obniżenia wymogów bioasekuracji dla przydomowych hodowli
    March 8, 2023
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    Południowa Oficyna Wydawnicza Sp. z o. o.
    NIP 6171979904
    REGON 251010225
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Kasprzaka 1A
    63-200 Jarocin
    [email protected]
    Numer dyżurny - 797 330 280
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2023 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Prenumerata
    • Konkursy