Spadek importu mięsa owczego i koziego do Unii
Analizy rynkowe - Analizy rynkowe
Aktualizacja:
W okresie I-VI 2014 r. import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do krajów Unii Europejskiej obniżył się o 2%, i wyniósł 124,5 tys. ton.
Spis treści:
W okresie I-VI 2014 r. import mięsa owczego i koziego (w tym żywca) do krajów Unii Europejskiej obniżył się o 2%, i wyniósł 124,5 tys. ton. Tradycyjnie największy udział w handlu tym towarem ze Wspólnotą miała Nowa Zelandia (104 tys. ton, 83,5% udział w handlu). Większe ilości tych towarów sprowadzano także z Australii (11,8 tys. ton), Chile (2,4 tys. ton), byłej Jugosłowiańskiej Republiki Macedonii (2,1 tys. ton), Urugwaju (1,8 tys. ton) oraz z Argentyny (1,1 tys. ton).
Źródło:
FAMMU/FAPA
- Tagi:
- mięso kozie
- mięso owcze
- Unia
- import