Polskie mięso w Paryżu

Międzynarodowe Targi Żywności SIAL są jednymi z największych i najbardziej prestiżowych światowych imprez rolno – spożywczych. Odbyły się w dniach 19-23 października w Paryżu. Podczas wystawy związek „Polskie Mięso” przygotował mięsną wyspę ,,Polish meat and Poultry”.
Była to wyjątkowa edycja, ponieważ obchodziły jubileusz 50-lecia. Zgromadziły ponad 6.000 wystawców z kilkuset krajów oraz ponad 150 tysięcy zwiedzających.
Podczas wystawy związek „Polskie Mięso” przygotował mięsną wyspę ,,Polish meat and Poultry”. Sercem stoiska była kuchnia, która pod okiem szefa - Artura Moroza (jednego z najbardziej kreatywnych polskich kucharzy) serwowała dania z polskiego mięsa. To właśnie aromaty i smaki przyciągały największa rzeszę odwiedzających.
Pod hasłem ,,Polish meat and Poultry” z ramienia Związku Polskie Mięso prezentowali się: OSI Poland Foodworks Sp. z o.o., Zakłady Mięsne Henryka Stokłosy" Spółka z o.o., Z.M. Mróz, Z. M. Mokobody, Z.M. Skiba, Marks’s, Z. M. Zakrzewscy, IMEX Brzesko, Z.M. Łuków.
Stoisko zlokalizowane było w hali tematycznej w sąsiedztwie wystawców mięsa z Brazylii oraz USA. Była to jedna z najczęściej odwiedzanych stref targowych.
Projekt zrealizowano przy współudziale Krajowej Rady Drobiarstwa oraz Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego. Działanie zostało zrealizowane ze wsparciem środków Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego, Wołowego oraz Drobiowego.