Gobarto Dziczyzna zaprezentowała się na ExpoHunting
Jubileuszowe 10. Targi łowieckie ExpoHunting za nami. Impreza odbyła się w sosnowickiej hali Expo Silesia. W wydarzeniu wzięła udział m.in. firma Gobarto Dziczyzna, która przedstawiła swoje produkty pasjonatom myślistwa.
Międzynarodowe Targi Łowieckie ExpoHunting to jedno z największych wydarzeń w sektorze myślistwa. Odwiedzają je nie tylko Polacy, ale także goście z Czech, Ukrainy, Słowacji, Węgier i Niemiec. W tym roku podczas wydarzenia nie zabrakło jednego z czołowych producentów dziczyzny w kraju – firmy Gobarto Dziczyzna. Na stoisku uczestnicy mogli zapoznać się produktami dostępnymi w ofercie spółki, wśród których były np. wędliny z serii „Kuchnia Myśliwska”, wykonane w 100% z mięsa dzika. Dodatkowo przeprowadzone zostały także pokazy kulinarne, na których uczestnicy zobaczyli, w jaki sposób przygotować dania z dziczyzny. Bardzo dużym zainteresowaniem cieszyła się szarpana szynka z dzika z dodatkiem demi-glace’u z pieczonego jelenia. Danie serwowane było na ciepło w formie kanapki.
ZOBACZ TAKŻE: Steki na Wielkanoc? Z jelenia
Udział Gobarto Dziczyzna w targach ExpoHunting jest elementem prowadzonej przez firmę promocji dziczyzny. Jej celem jest zachęcenie Polaków do czerpania z bogactwa polskich lasów oraz do spożywania potraw z mięsa zwierzyny łownej. Wyroby z „Kuchni Myśliwskiej” są nowością na rynku. Składają się w 100% z dziczyzny, bez dodatku innych rodzajów mięs. Oprócz wędlin z dzika, Gobarto Dziczyzna proponuje także dania gotowe z sarny i dzika w sosach myśliwskim i pieczeniowym. Zostały one przygotowane metodą sous-vide, dzięki czemu zachowują soczystość, wyrazisty smak oraz wszystkie wartości odżywcze, za jakie ceniona jest dziczyzna.