Dzień Twarogu w Bożejewiczkach – kulinarna atrakcja na Dzień Dziecka

To wyjątkowe i rodzinne wydarzenie kulinarne, które celebruje tradycję polskiego mleczarstwa oraz promuje lokalnych producentów i regionalne smaki.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Co będzie na Dniu Twarogu?
Organizatorzy przygotowali bogaty program łączący edukację kulinarną, zabawę i bezpośredni kontakt z lokalną żywnością. W czasie imprezy odbędą się:
debata i pokaz gotowania z udziałem ekspertów kulinarnych,
degustacje komentowane produktów mleczarskich,
gra terenowa dla dzieci pod hasłem „Zostań tropicielem twarogu”,
warsztaty kulinarne, animacje i atrakcje dla całych rodzin,
spotkania z lokalnymi producentami żywności i rękodzielnikami.
Wydarzenie skierowane jest do rodzin z dziećmi, miłośników kuchni regionalnej i produktów lokalnych oraz osób zainteresowanych tradycyjnym przetwórstwem mleka i edukacją smakową. Więcej informacji - tu.