Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
    • Ceny żywca wieprzowego
    • Ceny żywca wołowego
    • Ceny zbóż
    • Ceny pasz
    • Ceny owoców
    • Ceny warzyw
    • Ceny mleka i przetworów
    • Ceny drobiu i jaj
    • Analizy rynkowe
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Choroba zaatakowała ponad 1,3 mln kur. To największe takie ognisko w Polsce
      Płacą 5 tys. zł od sztuki. Ten nabór dla rolników cały czas trwa
      Ceny kurczaków przekroczyły psychologiczną barierę w skupach [AKTUALNE STAWKI]
      Dziś rusza nabór wniosków w ważnym programie dla rolników. O tym warto pamiętać
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Inspektorzy skontrolowali ponad 2,5 tys. upraw u rolników. Oto wyniki
      Artykuł partnera VI Krajowe Dni Pola Bratoszewice 2025. To największe wydarzenie rolnicze
      100 lat Poznańskiej Hodowli Roślin – Dzień Pola PHR 2025 z dronami i innowacjami
      Alarm suszowy w Europie: maj 2025 przynosi rekordowe niedobory wody w rolnictwie
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      Tym traktorem zrobiliśmy niemal wszystko. Nowy ciągnik Claas w akcji [VIDEO]
      Ciągniki z Azji będą coraz bardziej się liczyć? Aktualna sprzedaż w Polsce
      Chcą transportować własne płody rolne, muszą płacić podatek. Jest odpowiedź
      Nowa prasa rolnicza na rynku. Jest w pełni zautomatyzowana [VIDEO]
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      Od dziś ARiMR przyjmuje te wnioski. Niektóre stawki to kilkanaście tys. zł za ha
      Na ten nabór ARiMR ma 811 mln zł. Od jutra rolnicy mogą składać wnioski
      O tej składce KRUS trzeba pamiętać. Ile wynosi stawka w czerwcu?
      Zakłady wstrzymują skup zbóż. Co z cenami?
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      Wlej lub wsyp do doniczki. Skrzydłokwiat wypuści nowe kwiaty
      Posadź zamiast petunii. Jest łatwiejsza w uprawie i długo kwitnie
      Zgrillowany pstrąg z pietruszką i cytryną
      Szybko pozbędziesz się pędraków. Wybierz się na łąkę i zbierz tę popularną roślinę
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Czołowi eksperci i liderzy branży agro na jednym wydarzeniu. Chodzi m.in. o ekologiczne uprawy
      Produkować i zużywać prąd z nieswojej instalacji
      Materiał promocyjny Agrofotowoltaika jako szansa na zwiększanie samowystarczalności producentów rolnych
      Rolnicy szczerze o panelach fotowoltaicznych bez dotacji. Czy się opłaciło?
  • Wieści Rolnicze
  • Szparagi w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim

Dla domu - Hotblog 14 czerwca 2023 08:23 Redakcja Aktualizacja: 14 czerwca 2023 08:32
Szparagi w cieście francuskim
Źródło: hotblog
Szybka i pyszna przekąska ze szparagów, idealna na spotkania przy grillu
Spis treści:
    Szybka i pyszna przekąska ze szparagów, idealna na spotkania przy grillu
    Składniki:
    • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • pęczek zielonych szparagów
    • cienko pokrojona szynka (najlepsza suszona parmeńska)
    • 1 jajko do posmarowania
    • ulubione ziarna, np. sezamu
    Wykonanie:

    Ciasto francuskie kroję na paski o szerokości około 1 centymetra. Szparagi płuczę pod bieżącą wodą, odłamuję zdrewniałe grubsze końce (wykorzystuję je do ugotowania kremu szparagowego). Łodyżki szparagów osuszam ręcznikiem papierowym. Posypuję solą i pieprzem. Każdy szparag owijam najpierw plasterkiem szynki (jeśli są duże plastry - dzielę je na pół), a potem paskiem ciasta francuskiego. Układam na blaszce (wysmarowanej oliwą). Wierzch ciasta smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuję ziarnami. Piekę w 220 stopniach przez około 15 minut - do zrumienienia się ciasta.

    Zobacz ceny szparagów na giełdach - kliknij tutaj

    Więcej przepisów na hotblog - kliknij tutaj

    Źródło: hotblog
    • Tagi:
    • szparagi w cieście francuskim
    • przekąska ze szparagów
    Romana Antczak
    Redaktor działu Ceny Rolnicze na portalu wiescirolnicze.pl i w ogólnopolskim miesięczniku Wieści Rolnicze. Sonduje ceny w najważniejszych firmach skupujących żywiec wieprzowy, wołowy oraz zboża. Dostarcza dane o cenach warzyw i owoców z największych giełd owocowo-warzywnych w Polsce.
    Zobacz wszystkie wpisy autora
    Warto wiedzieć
    Pomoc unijna
    Wypłata tych dopłat już się kończy. Można jednak jeszcze złożyć wniosek o nowe
    2 czerwca 2025
    Zboża
    Ekspert i rolnik radzą, jak uprawiać rośliny w czasach suszy rolniczej [VIDEO]
    2 czerwca 2025
    Analizy rynkowe
    Rolnicy zostawią zboże w magazynach na kolejny rok? Jakie ceny zbóż?
    2 czerwca 2025
    Najnowsze
    Dla domu
    Jej zapach odstrasza krety i nornice. Prawie czarne kwiaty zdobią ogród wiele lat
    2 czerwca 2025
    Dla domu
    Wlej lub wsyp do doniczki. Skrzydłokwiat wypuści nowe kwiaty
    1 czerwca 2025
    Dla domu
    Posadź zamiast petunii. Jest łatwiejsza w uprawie i długo kwitnie
    1 czerwca 2025
    Hotblog
    Zgrillowany pstrąg z pietruszką i cytryną
    30 maja 2025
    Dla domu
    Szybko pozbędziesz się pędraków. Wybierz się na łąkę i zbierz tę popularną roślinę
    30 maja 2025
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    RP Digital Sp. z o.o.
    NIP: 5273128894
    REGON: 529596954
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Prosta 51
    00-838 Warszawa
    [email protected]
    Numer dyżurny -- 501 267 226
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2025 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Prenumerata
    • Konkursy