Wieści Rolnicze
  • Strona główna
  • Ceny Rolnicze
      • Żywiec wieprzowy
      • Żywiec wołowy
      • Zboża
      • Pasze
      • Owoce
      • Warzywa
      • Mleko i przetwory
      • Drób i jaja
      • Analizy rynkowe
      Co dzieje się na rynku zbóż?
      Czy w tym roku opłaca się suszyć kukurydzę?
      Tyle trzeba zapłacić dziś za nowy ciągnik. Sprawdziliśmy aktualne ceny [VIDEO]
      Wojna cenowa na rynku jabłek: Czy sadownicy przetrwają?
  • Newsy
  • Hodowla
      • BYDŁO I MLEKO
      • TRZODA CHLEWNA
      • DRÓB
      • INNE HODOWLE
      • ŻYWIENIE
      • WYPOSAŻENIE BUDYNKÓW INWENTARSKICH
      • ZDROWIE I DOBROSTAN
      Chlewnie i kurniki tych rolników stoją puste. Dramat rolników i apel do ministra
      Stworzyła sklepik przy gospodarstwie. Jest samowystarczalna [VIDEO]
      Koniec absurdalnych kar dla rolników? To prawo może się wkrótce zmienić
      Rolnicy mają na to czas tylko do 1 października. ARiMR przypomina
  • Uprawy
      • ZBOŻA
      • INNE UPRAWY
      • NAWOŻENIE
      • CHOROBY I SZKODNIKI
      • UPRAWA GLEBY
      • PRZECHOWALNICTWO
      • Owoce i warzywa
      Ostatni dzwonek na „zielony nawóz". Trik rolników na żyzną glebę bez obornika
      TYLKO U NAS. Czesi odpowiadają rolnikom w sprawie afery z pietruszką
      Jak rolnicy odchwaszczają rzepak? Który system wygrywa?
      Czy jesień zastąpi wiosnę? Rewolucja w uprawie jęczmienia jarego
  • Technika
      • CIĄGNIKI
      • MASZYNY
      • URZĄDZENIA
      Nowa firma podbija polski rynek maszyn rolniczych. Startują z ładowarkami [VIDEO]
      AGROTECH w Kielcach 2026. Rezerwujcie terminy! [VIDEO]
      Kujawa o początkach Agro Show: Źle nas potraktowali. Nikt nie wierzył [VIDEO]
      Podsumowanie Agro Show 2025. Premiery, nowości i stali bywalcy [VIDEO]
  • Prawo i finanse
      • VAT
      • EKONOMIKA
      • POMOC UNIJNA
      • PRZEPISY
      • WNIOSKI DO POBRANIA
      • KRUS
      • GIEŁDOWY RYNEK ROLNY
      Ziemię zadłużonego rolnika może przejąć państwo. Nowość w przepisach
      Ministerstwo wydało nowe zalecenia. Uwzględniono uproszczenia dla rolników
      To może poprawić krytyczną sytuację na rynku zbóż. Padło konkretne rozwiązanie
      Dopłaty 2025. Ile wyniosą? Znany jest kurs euro
  • Sylwetki
  • Video
  • Dla domu
      • Kulinaria
      • Hotblog
      • Koła gospodyń wiejskich
      • Zdrowie
      Wiadomo, kiedy zrobi się cieplej. Ale najpierw trochę przymrozków i deszczu
      Skrzydłokwiat nie kwitnie? Popełniasz ten błąd. Zmień to na jesień
      Piękniejsza od storczyka. Zostanie nową królową polskich parapetów?
      Dalie królowały podczas akcji "Zerwij swój bukiet"
  • iEKO iLOGICZNIE
      • Ekologia z certyfikatem
      • Dobre praktyki w uprawie roślin
      • Zrównoważony chów zwierząt
      • Odnawialne źródła energii
      • Zdrowa żywność
      • Środki pomocowe
      Artykuł sponsorowany Fotowoltaika dla rolnika. Jak skorzystać z pomocy ekspertów PGE?
      Trzy duże nabory ARiMR jeszcze w tym roku. Wsparcie od 200 tys. do 1,5 mln zł
      Od tego zależy, ile można zarobić na biogazowni rolniczej
      Czy agrowoltaika może zagwarantować plony i przychody rolnika?
  • Wieści Rolnicze
  • Pasta kanapkowa

Pasta kanapkowa

Dla domu - Hotblog 15 lutego 2024 15:12 Redakcja Aktualizacja: 15 lutego 2024 15:21
Pasta kanapkowa
Źródło: hotblog
Jak wykorzystać warzywa z rosołu?
Spis treści:
    • mięso z rosołu (ok. 1 kg)
    • 1 marchewka z rosołu
    • 1 surowa cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 3 suszone grzyby z rosołu lub 1 łyżka grzybowego proszku (suszone zmiksowane grzyby leśne)
    • kilka gałązek natki pietruszki
    • 1 łyżka oleju
    • 1 łyżka pikantnego ketchupu (opcjonalnie)
    • 1/2 łyżeczki majeranku
    • sól
    • świeżo mielony czarny pieprz

    Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

    Pokrojoną w kostkę cebulę smażę na oleju na złoty kolor. Dodaję zmiażdżony czosnek, proszek grzybowy (jeśli go wykorzystuję) i cały czas mieszając smażę przez około minutę. Razem z posiekanym mięsem, pokrojoną marchewką, posiekaną natką pietruszki, grzybami z rosołu (jeśli je mam), majerankiem, majonezem i ketchupem miksuję blenderem (lub mielę maszynką do mięsa). Całość dokładnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem do smaku. Pastę przekładam do słoików i przechowuję w lodówce przez 2-3 dni - można ją również zapasteryzować w zamkniętych słoikach. Podaję do świeżego pieczywa.

    Zobacz aktualne ceny warzyw na giełdach - KLIKNIJ TUTAJ

    Więcej przepisów na hotblog

    Źródło: hotblog
    • Tagi:
    • jak wykorzystać warzywa z rosołu
    • Pasta kanapkowa
    Redakcja
    Warto wiedzieć
    Ekonomika
    Tyle rolnik dostanie za hektar. Oto konkretne stawki za ekoschematy 2025 [KWOTY]
    2 października 2025
    Materiał promocyjny
    Newsy
    OSP jeszcze sprawniejsze dzięki grantom z ORLENU
    2 października 2025
    Pomoc unijna
    Dopłaty do hektara 2025. Wiadomo, które płatności skoczyły w górę [NOWE STAWKI]
    2 października 2025
    Najnowsze
    Hotblog
    Wąchały, dotykały i degustowały, czyli ziołowe warsztaty w Chojnie
    2 października 2025
    Dla domu
    Wiadomo, kiedy zrobi się cieplej. Ale najpierw trochę przymrozków i deszczu
    30 września 2025
    Dla domu
    Skrzydłokwiat nie kwitnie? Popełniasz ten błąd. Zmień to na jesień
    30 września 2025
    Dla domu
    Piękniejsza od storczyka. Zostanie nową królową polskich parapetów?
    30 września 2025
    Dla domu
    Dalie królowały podczas akcji "Zerwij swój bukiet"
    29 września 2025
    Wieści Rolnicze
    Wieści Rolnicze
    Dane kontaktowe
    Wieści Rolnicze
    RP Digital Sp. z o.o.
    NIP: 5273128894
    REGON: 529596954
    tel. +48 627 47 15 31
    ul. Prosta 51
    00-838 Warszawa
    [email protected]
    Numer dyżurny -- 501 267 226
    Kategorie
    • Ceny Rolnicze
    • Newsy
    • Hodowla
    • Uprawy
    • Owoce i warzywa
    • Technika
    • Prawo i finanse
    • Sylwetki
    • Video
    • Dla Domu
    © 2025 WieściRolnicze
    • Redakcja
    • Reklama
    • Kontakt
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
    • Prenumerata
    • Konkursy
    • Deklaracja dostępności