Sieci pełne ryb, a także musztarda z gruszki i pasztet z karpia [ZDJĘCIA]
Ryby, w tym oczywiście karpie, to w Polsce podstawowy produkt na wigilijnym stole. Miłośnicy karpia milickiego już w październiku mieli okazję wziąć udział w wyjątkowej imprezie organizowanej co roku na terenie gospodarstwa rybackiego „Milicz” w Ostoi.
„Odłowy czas zacząć” odbyły się w ramach Dni Karpia, odbywających się przez trzy miesiące w Dolinie Baryczy. - To idealna impreza dla rowerzystów, koniarzy, turystów pieszych, a szczególnie rodzin z dziećmi - zapewniają organizatorzy.
Sieci pełne ryb w Ostoi... a także musztarda z gruszki i pasztet z karpia
Podczas imprezy można było obserwować rybaków ciągnących sieci pełne ryb, a także zakupić, m.in. świeżo odłowionego karpia czy suma. Nieodzownym elementem odłowów był jarmark kilkudziesięciu produktów lokalnych z Doliny Baryczy oraz z obszarów zaprzyjaźnionych Lokalnych Grup Działania. I tak można tam było kupić regionalne wypieki, wędliny, nalewki, dżemy, a nawet musztardę z... gruszki czy pasztet z wędzonego karpia.