Nowy członek zarządu w spółkach Pfeifer & Langen w Polsce

2 czerwca do zarządu spółek Pfeifer & Langen w naszym kraju dołączył Marcin Lechowski w Pfeifer & Langen. Swoją uwagę poświęci procesowi produkcji uszlachetniającej, bezpieczeństwu pracy, jakości i ochronie środowiska.
- Jesteśmy przekonani, że powołanie pana Marcina Lechowskiego do zarządu przyczyni się do wzmocnienia pozycji Pfeifer & Langen w Polsce w zmieniającym się środowisku biznesowym. Serdecznie witamy pana Marcina Lechowskiego i życzymy mu samych sukcesów w realizacji nowych wyzwań - mówią Roman Kubiak prezes Spółek Pfeifer & Langen w Polsce oraz Uwe Schöneberg przewodniczący Rady Nadzorczej Pfeifer & Langen Polska S.A.
Jak tę nominację komentuje sam zainteresowany?
- W centrum moich działań będzie pełne wykorzystanie potencjału spółki w zakresie zrównoważonego rozwoju, innowacyjności oraz dalszego wzmacniania kultury bezpieczeństwa. Wierzę, że tylko w oparciu o silne partnerstwo z naszymi klientami i dostawcami możemy budować firmę przyszłości: nowoczesną, dynamiczną i odpowiedzialną - mówi Marcin Lechowski.
- Przemysł cukrowniczy mierzy się dziś z dużymi wyzwaniami, ale i szansami. Musimy zmieniać się razem ze zmieniającym się otoczeniem, wykazywać zdolnością do adaptacji w całym łańcuchu dostaw. To czas, w którym odwaga do zmian i gotowość do współpracy będą miały decydujące znaczenie - dodaje nowy członek zarządu w spółkach Pfeifer & Langen w Polsce.
Marcin Lechowski - doświadczenie zawodowe
Marcin Lechowski, jak podano w komunikacie P&L, ma za sobą ponad 20 lat pracy w przemyśle spożywczym. Swoją zawodową drogę zaczynał od zarządzania produkcją w takich firmach jak Coca Cola HBC czy Kerry Group. W ostatnich latach był związany z Nordzucker Polska. Pełnił tam kolejno funkcje: dyrektora ds. produkcji, członka zarządu ds. operacyjnych i prezesa zarządu.
Marcin Lechowski swoją wiedzą i doświadczeniem dzielił się także poza firmą. Współpracował z organizacjami branżowymi w Polsce i Europie. Pełnił m.in. funkcję przewodniczącego Komisji Środowiskowej w Europejskim Związku Producentów Cukru (CEFS).